VVIP bB

Wednesday, March 16, 2011

aku suke drama neh


-Dr Gregory "House" (Hugh Laurie)-

hye sume...kali ni aku nak share satu drama yang paling aku minat. nak kate aku peminat no 1 drama ni, tipu la kot, sebab aku dah banyak dah miss episod die..hehe..tengok pn kalo betol-betol ada masa free..hehe...sekarAng pon, aku baru je tengok season 6. hehe...sibuk la katekan..ingat senang ker jadi student nih..


ni bukan citer baru yer..citer ni dah lama dah, selalu main kat AXN..aku saje jer nak share ngan korang. kalo nak tengok full episod, dari season 1- 7 korang bolelah bukak kat....... sini.

pada yang belom tengok cite ni lagi, bahkan yang tak taw pasal cite ni, aku dengan berbesar hatinya nak citer pasal sinopsis die..

"House", sebuah drama perubatan, yang mengisahkan tentang misteri perubatan moden yang mana, penjahat ialah penyakit dan wiranya ialah doktor. seseorang yang berhati kering, dan seringkali mencetuskan provokasi dengan pasukannya.

Dr Gregory "House" (Hugh Laurie) seorang doktor yang bijak tapi tempang. die boleh dikatakan seorang yang anti sosial. dengan hanya
mempunyai dua orang sahabat,pakar onkologi Dr James Wilson (Robert Sean Leonard) dan bosnya,Dr Lisa Cuddy (Lisa Edelstein), Dekan Perubatan dan pentadbiran hospital.

aku dulu sebenarnya minat sangat nak jadi doktor nih, tapi ape nak buat, mase SPM dulu, biologi pon tak pass..hahaha..tapi takper, jadi engineer pon macam best jugak.

~Dr James Wilson (Robert Sean Leonard)~

[Dari kiri : thirteen, cameroon, house, cuddy, wilson]







10 comments:

siti said...

aku suka tgok merlin....

Cekodok said...

dulu aku suke tgk heroes.. follow season 1 je.. download season 2 dah mula bosan.. sebab bila panjang meleret2... hehe

belia bangkit said...

aku dulu pon layan gak heroes, tp folow up sket dr ko...smpai season 2..hehehe

daisy said...

lepas ngko review nih terus aku rasa bersemangat nak beli DVD pirate.ekekek!!!

Saiful Nazmi said...

aku lak suka prison break... season 1 je la... hehehe

Selamat Tinggal Heartbeat... Welcome iPanelonline!!!

atenzuppe said...

Alahh sume tgk cite omputeh malu aku nak ngaku. yang aku ni. tengok Doraemon je. Huhu

Inspirationalefeks said...

best ta drama ni ?

belia bangkit said...

bes la drama ni..rugi xtgk....

aimaniman said...

akak pun suka tengok kisah house ni pasal doktor2.. bess aa tp lama x tengok semenjak anak2 akak pandai tengok kartun terpaksalah mak dia mengalah dalam terpaksa

Cahyahana said...

suke cite House ni,episode paling sedih masa makwe Wilson bestfriend House mati...episode tu paling touching skali,huaaaa....masa kcik2 dulu cita2 nk jadi doktor,tp x tercapai,huhu...tp hana mmg suka sgt tgk citer dokter.Cite Grey Anatomy pn layan gak,tp paling beshh skali cite ER!!_!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Powered by Blogger