VVIP bB

Tuesday, March 22, 2011

saman!!!!

alahai, mase tengah-tengah sem ni lar aku kene saman....da lar duet tengah kering sekarang neh.aku bukan kene saman ngan polis, tapi dengan pak gad,huhu... aku kalo kat jalan raya kt luar tu, bukan main sopan lagik bawak motor...kete ker lori ker, kalo ada yang bawak perlahan tu, tak sanggup aku nk memotong.


tapi tak taw la kenape lar aku kene saman hari tuh...salah aku jugak..sebab aku bawak moto wrong way... tapi jalan clear kowt..takde keter pown...hehehe... dah puas mujuk pak gad tuh, langsung tak makan pujuk...huhu...

tetibe jer teringat lagu nih...pada generasi baru yang tak taw langsung pasal lagu ni, video pn aku letak sekali...lirik pon ada gak...


Lirik Lagu Saman – Poe


Lirik lagu Saman(A LA LA LA DATUK)- Poe

Saya nampak tu

* A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk jangan saman
Tolong

** A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk kita kawan
Sape kawan

Saya minta tolong pada datuk
Jangan saman
Saya ada perjumpaan
Dengan persatuan
Surat saman macam ini
Saya ada lapan
Termasuk yang ini wahai datuk
Sudah sembilan
Tolonglah datuk (tolong datuk)
Tolonglah jangan saman (jangan saman)

(Encik dengar sini, hey)
Mana boleh tidak saman
Pandu kereta tak reti perlahan
Orang lain pun guna jalan
Mereka ikut peraturan
Besok bayar saman ini
Ini sudah sembilan kali
Kali ini jangan lalai
Nanti awak tidur tidur balai

Ulang * dan **

Saya janji pada datuk
Sumpah saya tak buat lagi tuk (betul ke)
Pandu kereta laju laju
Takut langgar tembok
Saya tak tipu
Saya cakap betul
Saya janji pada datuk
Betul betul punya janji
Saya tak buat lagi
Tolonglah datuk (tolong datuk)
Tolonglah jangan saman (jangan saman)

(Dengar sini, hey)
Lapan saman tidak bayar
Janji awak saya tak percaya
Tandatangani kertas ini
Awak tidak akan lepas lagi
Besok bayar saman ini
Ini sudah sembilan kali
Kali ini jangan lalai
Nanti awak tidur tidur balai

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk jangan saman
Tolong la tuk

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk kita kawan
Ape kawan

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk jangan saman

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk kita kawan

(Dialog)

Mana boleh tidak saman
Pandu kereta tak reti perlahan
Orang lain pun guna jalan
Mereka ikut peraturan
Besok bayar saman ini
Ini sudah sembilan kali
Kali ini jangan lalai
Nanti awak tidur tidur balai

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk jangan saman
Pergi bayar saman

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk kita kawan
Tidak kira kawan

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk jangan saman
Jangan awak lalai

A la la la la tuk
A la la la la tuk
Tuk kita kawan
Nanti tidur balai…

Lagu: Ian Lewis
Lirik: Poe

8 comments:

Cekodok said...

kalo ko nyanyi.. sahih gad tu sound... sapa lu punya kawan.. hahaha

aNis said...
This comment has been removed by the author.
aNis said...

bazir minyak je kena pusing round about jauh2 kan?

belia bangkit said...

huhuhu...tu la masalahnye...round bout tu kalo kecik, orite gak, ni beso gedabak..maen futsal pn bole kt ats tu...

leyzajamil said...

sape saman awak, pak guard ker? loh ingt jpj ke polis traffic ke..sabar2 ye..len kali lebih berhati2 tau..

Kiko Berdendang said...

Memang saman ni tak patut, tambah pulak saman ekor yang menyusahkan rakyat. Mat rempit berkeliaran tak terbendung ponz.. geram geram aku geram!!!

belia bangkit said...

leyza: pak gad jer saman..hehehe..saman speed trap dah settel da awal2 lg...

kiko: aku sokong ko...sebab aku da 2kali kowt kene saman ekor ni...adeh..sakit seyh..

gadis melayu said...

jom tejah sini..

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Powered by Blogger