VVIP bB

Wednesday, March 31, 2010

Aw@rD!!!!!!

perh giler ah,mau nye ak nanges skrg...tetibe jer dpt award neyh...hahaha... ak dpt award oley wani.
sebagai beautiful blogger....????biar betol....wakaka....

THANK & LINK THE PERSON THAT GAVE YOU AWARD

di sini ak nk ucapkan ribuan trima kasih yg xtrhingga kpd wani yang besusah payah mencalonkan ak utk award neyh... http://www.emocutez.comterharu ooo...hik6....

PASS THIS AWARD ONTO 6 BLOGGER YOU'VE RECENTY DISCOVERED AND THINK ARE FANTASTIC
woho...ak bru jer dpt award neyh....da nk kene pass kt ord da...huhu...http://www.emocutez.comtamau3....hik6...k la k la....jap,nk bukak kitab jap...

-jerul
-sepol
-najwa
-mas
-tia
-dayah

CONTACT SAID BLOGS AND LET THEM KNOW THEY'VE WON THE AWARD

jp g ak g taw la eh...

STATE 7 THING ABOUT YOURSELF
*ak dulu ade kete, tp skrg nie kete tuh dah disumpah jd motor...hahaha
*ari nie ak trponteng klas..haha
*ahad nie ak nk g dating....jgn ikot tw!
*kelmarin group ak presnt psl invention 'auto cat feeding'.
*ak kalo sorg2,suke dgr lgu linkin park
*esk ak ade lab..4jam ooo...
*ak suke merendah diri..keh3...

dah la,smpai c 2 jer ak dpt tls...hek4..
Read more »

Tuesday, March 30, 2010

klik dapat duet....??? >>>>> part 2

ak paham perasaan maner2 student kat sluruh negara nie...sumer nyer ade masalah ngn duet kan.
ha,kalo dulu ak da tunjukkan care wat duet dgn catcheye, skarang nie lak ak nak tunjukkan care kedua...yela,ramai yg complain yg catcheye tu xslamat..ye x? mane xnyer,kna masukkan no ic,pastu personal information lak tuh, kali nie ak nk g taw satu care yg lebih slamat utk cari duet...yang nie pn mcm yg dlu gak,xguna kan duet..just register jer....




ak nak perkenalkan korang dgn MYLOOK. MYLOOK ni merupakan search engine yg masih baru lagi...baru lahir la kn... Fungsi nya lebih kurang GOOGLE... Nak cari apa2 just search. Setiap satu searh yang kita buat akan di bayar $0.22.. yelah, baru2 nie,nk tarik orang mmg kne wat cm nih kan....


tapikan setiap hari korg bole buat '5 search' saja. Lepas ajer tu,tiada bayaran dibuat untuk pencarian ke 6 dan seterusnya...

$0.22 setiap satu pencarian X 5 kali = $1.10 sehari
$1.10 sehari x 30 hari = $33.00
$33.00 sebulan x 12 bulan = $396.00
fuyooh....hebat2...

Jadi tak salah kalau mencuba.. Kalau dah memang rezeki,tak ke mana.. Bagi sesiapa yang nak mencuba nasib boleh jer daftar.. Nak daftar klik jer kat SINI.

gerenti selamat nyer...tok sah la terpengaruh ngn benda2 len,yg gune duet byk tuh,gune benda nie jer...

ATAU:

gune care nih.... hahaha...bayak lak carenyer eh....ha,gunekan geostring kalo kiter perhatikan, geosring ni pn selamat gak,sbb dlm tuh xder pn mtk personal information,just alamat rmh jer...jd korang blh la join tanpe rase risau k.... ha,bile korg sign up jer nie, korang dgn otomatiknnyer akn dpt $10.00. jadi per tunggu lagi!!! join la sekarang.... klik kat sini.
Read more »

kembalikan hak kepada yang berhak

assalamualaikum.....
kali nie ak nak citer pasal hak...ak bukannye nk sentuh pasal isu politik pn,cth mcm kat perak tu,pasal rampasan kuasa tanpa kerelaan rakyat...sampai sekarang ak xkn maafkan YB2 yg melompat parti tu...bkn bermaksud ak sokong pihak pembangkang,ak juz benci pd org yg mengkhianati amanah...yelah,dh org undi die utk parti XYZ, naper lak die senang2 masuk parti 123,ops...terlebey suda..hahaha

pade yg kenal ak,korg mesti taw kan yg sebelum nie ak pernah ader kete viva..hehe...tajuk nie
sebenarnye pasal kete ak jer..hua3..
sebenarnya gini,dulu ak xpernah pn mimpi yg ak akan ader sebijik kete,tambah2 lagi kete tu d beli dgn name ak sndri..mse beli kete nie,ak dah dapat agak dah,msti lps nie akan ramai org kutok2 ak tetambah lg adek bradek ak...biasalah,adek bradek kn,dorg maser blajar dlu pn, moto pn xdpt merasa,tgk2 ak,bkn stakat motor dpt,tp kete!!...kete baru plk tuh!!! kalo ak blaja pandai sgt xpela nk dpt kete,tp stakat spm pn 5A jer,haha....tapi kadang2 ak rse brsyukur gak dpt adek bradek cam nie,dorang walo dengki mcm maner pn, ble dpn ak,ok jer,baik jer,xpenah nk kater lebeh2... (cume ckp blakg2 jer) kalo ckp depan2,mau nyer ak mrh..hehehe...

banyak kenangan manis ak dgn kete nie...huhu,xdpt nk diungkap dgn kate2..ak memg syg giler ah ngn kete nie, (lebey dr segalanya)...tapikan,lps jer ak pakai kete nie,ak dpt sensara yg amat sgt...korg nk taw???
  1. dgn otomatik ak jd pokai giler.duet asek kluar jer,dah ak memg suke kluar.
  2. dgn free2 jer ak kna byar speed trap.
  3. kna byr bulanan, byr roadtax,byr tu,bayar nie.huhu...
  4. kna servis sll,skali servis maunyer rm100lbh...
kadang2 ak kesian gak kat mak ayah ak,yela,kadang2 trpaksa byrkan kete tu, mklom la,ak nie kn stdnt,mner ade income len...100% brgayut dgn duet ptptn tu...

last2, ak rase xthn sgt + tensen ngn stdi lg,ak pn ambk kptsn bagi jer kete kat mak ak...abes citer...(mak ak gune,mak ak byr la kan sumer tuh..hehe)... sebenarnya dari dulu lg ak memg xbrape stuju ngn ayah ak...yela,ak nk moto LC,tp viva yg dpt...jiwa ak kat moto,ble nek jer moto,ak rase kepuasan yg amat (kecuali bile ujan..huhu)..tp dah dpat kete,nk wat cm ner kan..hehe...

skrg, alhamdulilah...kete tuh selamat ader kt kt kg..rindu gak kt kete,tp xpe lah, ak dah kembalikan kn hak kepada yg berhak...mak ayah ak yg bayar kereta tu, bia lah diorg yg guna kna keta tuh..diorg lg berhak atas kete tuh...ak nie sape,juz seorg anak yg reti nyusahkan mak ayhnye jr....

matlamat hidup ak simple jer,ak nk senangkan mak ayah ak,bkn nk menambahkan beban diorg...biarlah ak ngn moto burok ni,jnji ak bahagia... smlm ak dpt thu yg ayh ak bru jer jual kete die, kete wira, ak juz trsnym jer (dlm hati ak kater, melepas la viva,xdpt la bwk dtg UMP len kali)..yela,dlu mse ade viva,blh ah nk bwk g u,sbb kat umh dah ader wira...dah d jualnyer wira,nt kalo ak bwk dtg sni,xder transport aa mak ayah ak..

reason ayh ak jual kete,sbb duet simpanan dah nk abes..projek mega ayah ak tu xsiap2 lg, gune duet gak..ish3...nyesal dlu ak xbangkang abes2 ble ayah ak nk belikan kete...kalo la ak tahu gini jadinya.........

tapi, benda yg lepas, biarkan berlalu...yg penting nye skrg nie..........
  • ak xpyh pikir psl duet nk baya kete lg...
  • ayah ak dah dpt hak die.
  • ak boley idop tenang dan ceria..
  • yg plg penting,thn dpn ak nk beli KANCIL lak,murah cket...hehehe
Read more »

Saturday, March 27, 2010

perhatian

ha korang,ak nk share satu blog ngn korg nih...ak sll gak bc blog ni...bg ak blog nie ada byk manafaat nya...slain blh tmbah ilmu psl agama,lawak2 die sumeya fresh...mksd ak tulen aa...die wt sdri lawak tuh...lg satu, kalo die menyindir,fuuh,memg pedas beb...... korg bc la sdri nnti ek....
artikel yg plg ak suke dlm blog nih psl............erm...bc sdri ah,mls nk taip...hahaaha

http://keretamayat.blogspot.com/2009/10/salahkah-lelaki-menangis.html


rating ak utk blog ni 5 stars....( thumbs up)

Read more »

what????


hahaha....ak sbnrnya dah dgr byk feedback dr saper2 yg dah bc blog ak...antara komen2 die :

  • story trlalu pjg...
  • bkn original dr ak (byk copy paste).

haha,sbenarnya,memg sume dlm blog ak nie ak tlh copy paste n memg patot la pjg...tp pnt oo nk cr topic yg betol2 menarik... kalo korg nk taw,post yg ak buat sdri dlm blog nie ialah post yg mula2 skli mse ak lps wat blog nie,ori tu beb, yg len tu ade la ak copy sket2,nk cr idea, n yg selebihnya,totaly copy......hahaha... walopn ak thu topic2 yg len tu just photostat jer,tp bgs ape....ak cube nk sharing ngn korg..ade post yg korg xpenah bace,ade gak yg korg xpenah thu... hehehe...so,komen la lg erk...hahaha
Read more »

Friday, March 26, 2010

renung2 kan..........



BUAT PEDOMAN BERSAMA.

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia

semula ke dalam air begitu saja....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya

ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ..........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu

dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu......

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....

Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....


Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan

lagi.....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu

istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya......
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
ke akhirnya....


Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..

Terlalu ingin mengejar kelezatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.

MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.

Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang L ain
Kamu juga yang akan MENYESAL....

Read more »

Wednesday, March 24, 2010

klik dpt duet????

Salam..Tolong baca ni...
1 sen pun tak payah keluar duit.
daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes
jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,apa
yang menariknye anda dibay...ar untuk setiap iklan yang anda lihat disini,
ya, mudah saja, klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit, malah
mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti.. katakan anda
menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi
sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka
klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh
RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300.. banyak
tu .. awak tak nak ke? cepatlah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak
perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak
boleh ajak.. untuk maklumat awak, keahlian catcheye hampir
mencecah 70,000 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..

Cara nak register:
http://www.catcheye.com.my/?r=45742

2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting)termasuk tel rumah..kalau xde belasah jer..
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap

kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
2.lepas sign in klik reward panel
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkan risalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.
percayalah!sebab benda ni 100% PERCUMA (FREE)



REZEKI TUHAN YG BG..TP, KITE KNE USAHA JGAK KN?? TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)
SILA DAFTAR KAT LAMAN WEB BAWAH NI...
http://www.catcheye.com.my/?r=45742

FREE JE...XTIPU..KORANG TAKKAN RUGI APA-APA, TAPI ANDA AKAN BERTUAH

(SERIUS MEMANG MENGUNTUNGKAN)
X PAYAH KELUAR DUIT PUN...
APE YANG PENTING CUBE DULU .......hehehe
Read more »

Tuesday, March 23, 2010

7 tips utk ceria selalu......


1. katakan pada diri-’aku ceria’ berkali-kali. masuk dalam bilik air dengan doa dan kaki kiri kemudian cakap kuat pada diri tatkala sedang ber’shower’- aku ceria. aku orang yang ceria. aku menceriakan orang lain. -air akan merakamkan semangat ceria itu dan menyeliputi diri sebagaimana dia membasahkan tubuh kita.

2. niatkan dalam hati ketika sedang berbaring untuk tidur-esok aku adalah orang yang ceria dan menceriakan orang lain. mengucap dan berselawat. akhirkan dengan membaca 3 kali surah al-ikhlas.(sama seperti membaca 1 al-quran)

3. maafkan diri sendiri. maafkan orang lain. doa supaya orang lain maafkan kita.

4. tarik dan hembus nafas dalam-dalam sambil masukkan rasa syukur dan buangkan rasa amarah, hasad dengki, tamak haloba dan semua sifat mazmumah. buang satu persatu dengan teknik visualisasi. contohnya, tarik nafas, masukkan rasa syukur kemudian hembus nafas, bayangkan hasad keluar dan seterusnya.

5. senyum selalu. kata pada diri, aku ceria, lahirkan pada wajah, senyum seikhlasnya. rasakan senyum itu datang dari hati. lihat perubahan pada wajah, otomatik, wajah akan bertukar jadi manis dan berseri-seri. hati serta -merta jadi tenang. masukkan terus rasa syukur. cubalah. rasakan perubahannya.

6. berbuat baik dan berkata yang baik-baik. jangan sekali-kali berfikir buruk pada orang lain apatah lagi mengeluarkan pendapat itu melalui kata-kata.(mengumpat). ingatlah. what goes around comes around.

7. sayangilah orang lain. sifat penyayang akan mengundang rasa sayang yang dilangit kepada kita., ucapkan doa terutama ketika basuhan kedua membasuh muka semasa berwudhu’- wa nur yusufa wajhi man roani yuhibbuni ( cahaya yusuf di wajahku, sesiapa yang melihatku akan mengasihiku).

Read more »

Sunday, March 21, 2010

fakta lagik dan lagik.....


  1. Kehadiran orang baru, anjing, atau kucing baru di sebuah rumah dapat menyebabkan seekor kucing stress?
  2. Ular memerlukan waktu 50 jam untuk mencerna seekor katak?"
  3. Setiap harinya seekor bayi paus kelabu meminum susu yang sama dengan 2,000 botol?"
  4. Setiap 45 saat, sebuah rumah dijilat api di U S A.
  5. Lelaki enam kali lebih mudah dipanah petir daripada wanita.
  6. Jika anda lemparkan sekeping syiling sebanyak 10,000 kali ke udara, anda akan mendapati gambar bahagian `kepala' sebanyak 4,950 kali berbanding ekor. Keadaan ini berlaku kerana setiap syiling lebih berat di bahagian `kepala'.
  7. Seni membuat peta telah wujud lebih awal berbanding seni tulisan.
  8. Tanduk atau sumbu badak bukan berasal daripada tulang-belulang tetapi terjadi daripada bulu-bulunya yang berkumpul dan mengeras.
  9. Ayam juga akan menghasilkan telur yang lebih besar jika hari sentiasa siang.
  10. Buaya tidak boleh menjelir dan menggerakkan lidahnya kerana organ itu melekat pada lelangit.
  11. Dianggarkan 80 peratus haiwan di muka bumi adalah serangga.


Read more »

kenapa lelaki suka motor....


dah lama rase ak xupdate blog ni...hr ni ak tergerak nk update yg baru...pasal aper laki ramai yg suke motor dr kete...

kite jrg jer kan tgk pmpn jd mat rempit,jd, betol la teori ak yg ramai laki suke moto...ni ak nk bg fakta nape laki suke moto....


  1. sbb moto murah...nak pakai kete???mau nye nk kna ada 10ribu...
  2. sbb nt ble bawak bini,asik kna pelok jer...hahaha,kt umah,mne bley dpt cm tuh...
  3. moto best...xsangkut jem...ader jem?cilok jer la...
  4. minyak save beb...full tank bru 6hinget...kete blh cm tuh???
  5. maintanance??? tok sah risau...murah jer....kalo kete???hmm...botak pale...
  6. lagi satu, xyah nk pakai air cond dah,sbb angin dah memg byk...
  7. nnti kalo kua ngn bini,ad privacy sbb ank xdpt ikot,kna tggl kt umah...hua3...
  8. nk reverse xpyh tgk blkg cm kete..hahaha
Read more »

Tuesday, March 16, 2010

lapar....


alhamdulillah kite kat malaysia nie, xpenah lg mengalami saat2 kebuluran/kelaparan...ari nie hati ak tersentuh ble tgk gamba2 org yg kelaparan....sbnrnye ak post nie pn sbb ak lapar...nk menghayati perasaan org2 yg lapa tuh...

maybe ramai antara kita yg xsedar ataupn trleka ngn hakikat ni...cuba kite renungkn,saudara2 iaitu para pejuang palestin yg rata2nya kebuluran di penjara israel...

ataupn yg plg ketaranya dekat afrika tu...walaupn isu nie dah lama dibangkitkan,tp tiada solution yg dpt dilaksanakn dgn jayanya....

kita kt malaysia nie,cukup2 bertuah...macam2 makanan yg tersedia di dpn kite...adakah kita betol2 brsyukur dgn nikmat yg dikurniakan nie?adakah kita menghrgai stiap biji2 beras?sbnrnya itu sume persoalan utk diri ak....ak sll membazir...kadangkala ak sll xbersyukur...nk ckp memg senang kan...tp nk melaksanakn nye ckp susah....







ha,kat sni,ade sdikit gamba2 yg ak jumpe kt internet....same2 la kite menghayati dan renungkan adakah kita btl2 rase brsyukur dgn nikmat yg dikurniakan....kesian betul tgk anak2 kecil ni...dah merasai azab kelaparan ketika umo msh mentah lg.....ada diantaranya xdpt survive dgn kelaparan nie...

Read more »

Sunday, March 14, 2010

Fakta-fakta Munasabah



  • Dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

  • Bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

  • Magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

  • Cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

  • Bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

  • Burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

  • Bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

  • Gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

  • Orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

  • Ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.
Read more »

Friday, March 12, 2010

kenapa perempuan menangis....


kalau tadi aku post pasal senyum,ni pasal menangis lak....

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?”
Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”

“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.

Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengertiĆ¢€¦”

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?”
“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar
jawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.

Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “air mata kehidupan.”

Read more »

senyum


ha,korang pernah dgr x lagu nie.......


Senyum

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum... kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum... membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...


skrg ak nk bagi fakta tentang senyum....

  1. Para saintis mendapati senyum merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman di mana dapat merangsang seluruh tubuh dan mampu memberi manfaat berguna kepada sistem saraf otak dan juga hormon-hormon.
  2. Pengkaji dan pengamal barat percaya dengan memulakan hari dengan senyuman bukan sahaja berupaya menceriakan hidup anda tetapi memberi banyak kebaikan kepada kesihatan. Apabila kita tersenyum, badan turut ‘tersenyum’ dan menganggap kita gembira. Kajian menunjukkan senyuman memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak.
  3. Apabila darah yang ’sudah sejuk’ ini sampai ke hipotalamus (bahagian yang mengawal suhu badan dan emosi) ia menghasilkan kesan ‘gembira’. Selain itu, apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi.
  4. Senyuman bukan sekadar reaksi gerak muka, tetapi turut mempunyai kaitan dengan penghasilan endorphin dalam otak yang mengurangkan kesakitan fizikal dan emosi menjadikan seseorang itu rasa lebih selesa dengan diri sendiri.
  5. Ketika kita senyum, sel pembunuh tumor dan virus semulajadi dalam badan akan bertambah selaras dengan pertambahan Gamma-inteferon (protein melawan penyakit), sel T (yang penting untuk sistem pertahanan badan) dan sel B (yang menghasilkan antibodi melawan penyakit).
  6. Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan. Banyak kajian terbukti bahawa tekanan emosi seperti kemurungan, kemarahan atau keresahan mempunyai kaitan dengan sakit jantung.
  7. Senyuman yang ceria mengaktifkan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, atritis dan ulser. Pusat Perubatan Universiti Maryland menjalankan kajian ke atas 300 responden dan mendapati 40 peratus orang yang mengidap penyakit jantung kurang senyum berbanding orang yang sihat.
  8. Senyuman dan ketawa antara senaman yang baik kerana ia membabitkan diafragma, abdomen, sistem pernafasan, muka, kaki dan otot belakang badan. Ketawa ‘mengurut’ organ dalam abdomen dan menguatkan otot abdomen, merangsang kedua-dua belah otak dan meningkatkan keupayaan untuk belajar. Ia melegakan ketegangan otot dan tekanan psikologi; membuatkan otak lebih peka serta bersedia menerima maklumat baru.
  9. Selain memberi pelbagai kebaikan kepada tubuh, dalam ajaran Islam sendiri mengatakan senyum itu satu sedekah. Senyum mampu menjadi penawar pada penyakit rohani yang kronik. Senyum tidak perlu modal, hanya sekelumit rasa ikhlas yang bisa memaniskan senyuman itu. Senyuman yang dilemparkan mampu menyerikan hari insan lain. Mungkin juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah atau mampu juga untuk memulakan sesebuah ikatan.
  10. senyum dari hati, akan jatuh ke hati juga. Rasulullah saw, adalah contoh insan yang senyuman manis tak lekang dari wajahnya dan baginda sentiasa pulang kepada ahli keluarganya dalam keadaan tersenyum manis.
ha,oleh itu,marila kite senyum bersame2......SENYUM...........
Read more »

Wednesday, March 10, 2010

ayah dan ibu......


biarpun ribut melanda,keras semangatnya tidak mungkin rapuh....biarpun tidak diluah melalui kata-kata,pada riak muka yang mengatakan keluh kesah yang menebal dijiwa...tapi jauh di lubuk hatimu,tersimpan agar ku menjadi kebanggaan mu...

renung2 kan lah lirik lagu ni......

Lyrics to Ayah Dan Ibu by Sudirman:

Ayah dan ibu 2x
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Aaaaa...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Aaaaa...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu 2x
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Aaaaa...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

Dulu time ak keci2 ak sll tanye kt diri ak “bole ke nnti bila ak da besar,ak dapat balas balik n dapat gembirakn mak ayah ak?” itu n hanye itu la yang sll ak pikirkan, kita sll tgk org tua kite pergi keja pagi n balik mlm semate2 utk membanting tulang utk memenuhi keperluan hidup dan dapat mengenyangkan perut ank2nye yg tersyg.

pernah ke kite terpikir bertapa risaw nye mak ayah kite bila kita sakit? n pernah ke kite tanye khabar bila mak ayah kite sakit?

pernah ke kita mengira berape banyak duit yg mereka curahkan pd kita?pernah ke mereka mengunkit pemberian mereka?

wahai sahabatku semua,cubelah imbas kembali apekah balasan yg kite beri tu setimpal dgn ksh syg org tua kite?

pernah ke kite rase bertape sakit nye hati mereka bila kite melakukan kesalahan?pernah ke kita kesah sume tu?

pernah ke org tua kite mintk kat kite supaya kite mengembirakan mereka?Mak nak duit yg banyak n rumah yg besar taw sbb mak bejaya didik kamu hngga berjaya, pernah ke mereka mintak tu ?

mase mereka tgk kita berjaya tu lah sebenarnya yg mengembirakan mereka,mereka xpernah mintak balasan ketika melahirkan kita,menyusukan kita n membesarkan kita.

Semoga kita dapat memberikan sesuatu yg dapat mengembirakan ibu bapa kita n dapat membuatkan mereka bahagia,…!!!!

Berusahalah untuk membahagiakan ibubapa kita,jgn sesekali buat mereka menangis sbb kan kita.Luangkan lah masa utk mereka selagi mereka masih bernyawa....

sebelom mengakhiri tulisan ni,marila kite same2 hayati lirik lagu ni.....

Lyrics to Your Mother :
Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay rigt close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.

Read more »

can u raed tihs?

I CAN READ IT! CAN YOU?
Ada sesiapa yg boleh baca ni?

(Mgnieukt kjiaan Cmabrigde Uinervtisy sseaipa upn bleoh mmbcanaya waalu hruufyna brterbaur kraena oatk ktia tiadk mngjea hruuf stau-prestau tpai mmebcaa preaktaan sceara mnyeulruh asalakn hruuf peratma jgua ynag trakehir bareda diteamptyna) :-

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!

do u agree with me?

Read more »

Wednesday, March 3, 2010

cemburu???hmmm....bagos ker???

assalamualaikum....ha,kali ni aku nk cite kisah psl cemburu...

sblm tuh,nk tjk kt korg hasil research aku maksud cemburu neh..

DEFINISI cemburu mengikot kamus adalah ketakutan berpindahnya rasa kasih
sayang terhadap orang lain, atau ketidakpercayaan akan kesetiaan orang yang
dicintai, seperti suami, isteri atau kekasih. Kecemburuan juga boleh wujud
dalam persahabatan atau antara adik-beradik seperti kakak dengan adik
kandungnya.

hah,ape kate kite tgk dlm konteks yg lbh luas lg. cemburu bley jgk berlaku kat kwn2.
"aah!,jeles btol ak ngn die tu,lec bkn men syg lg"
p/s: sbg cth je,xde kene mengena antara yg idop n yg mati.

kalo nk iktkan cemburu ni,xkira laki ke pmpn ke pondan (xbermaksud ak mengiktiraf golongan pondan) ke sume same je.sume cemburu..cemburu ni naluri atau lumrah biasa yg ade dlm diri manusia. so,kite sbg makhluk Allah yg punyai akal fikiran,seharusnya pandai mengawal perasaan nie.

hah,kali ni ak nk komen psl cemburu dlm relationship.

cam mane eh nk taw die tu cemburu???
persoalan nie sering bermain di lubuk fikiran kite..
p/s: lubuk puaka best ooo pncing ikan.

nie ade sket lirik lagu psl cemburu...dr dewa..

Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia cium bibir merahmu
Didepan kedua mataku
Hatiku terbakar jadinya cantik
Aku cemburu

wuish parah neh..siap nk bunoh membunuh.ha,ni la bahaya nye cemburu neh....dr mengelakkan drp korang start bunuh membunuh,ha,kt sni ada langkah2 pencegahan (ala2 mcm langkah pencegahan aids/hiv gitu).

Jika partner korg mula menunjukkan rasa cemburu, plz alert spy jgn terikot2
dengan sifat nye itu. Maybe korg x perlu menjwb setiap
soaln yang diajukan(ha,dlm test,jgn xjwb soalan lak). tp lebih baik berdiam diri je drp
terus menyemarakkan api kemarahannya(chewah).

p/s: buat bodo je,tp jgn smpai jd bodo dah ler.

Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia peluk tubuh indahmu
Didepan teman-temanku
Makan hati jadinya cantik
Aku cemburu

aih,dah bg tips tu pn msih nk bunoh2 lg...xpe2,ak bg tips kedua lak.

kalo die cmburu lg,korg anggaplah bhw die sbnrnya tidak berniat untuk melukai hati korg.
Maybe ini x disedarinye dan jgn ambil hati taw.
p/s: jgn smpai ambik hati org lain dah le,lg parah nnti....

Meskipun aku pacar rahasiamu
Meskipun aku selalu yang kedua
Tapi aku manusia mudah sakit hatinya

lor,kekasih gelap rupenya mamat neh...ish3,tu pn nk kecoh... ha,korg, disebabkan ak ni baik n pemurah,ni tips ke 3 lak....

korg kna la cuba sedaya upaya n sepenuh hati korg utk membina atau mendirikan atau memajukan keyakinan diri padanya. Pujilah die skali skala (maybe die skt ati kot korang asik puji org len je) atau maybe tu taktik terbaru die nk buat korg rse tersiksa.(hahaha,padan muka korg) mintk la nasihat die bila perlu dan sentiasa luahkan
perasaan cinta korg (tp ingt,jgn tiap2 hr je buat bnda sama,kalo ak pn,ak akn meluat...hahaha)
yg membuktikan bhw korg syg die. selain itu juga (skema pnye ayat) berikan die sokongan yg padu lg jitu n padat yg berterusan agar dia merasa
sentiasa disayangi dan dihargai.
p/s: sayang meyayang....(lagu sarah ngn jamal)

Mungkin memang nasibku
Yang slalu menunggu
Untuk jadi yang pertama

ha, lg satu nk cite neh.Jgn membabitkan diri atau terjebak atau terbabit dalam situasi atau keadaan yang boleh membuahkan perasaan
cemburu bagi si die seperti suka berfoya-foya, berbual-bual mesra
atau bergurau senda dengan orang len.
p/s: berapa bnyk 'atau' daaaa....

Mungkinku katakan padanya saja
Bahwa aku juga milikmu
Bahwa aku juga.....
Bahwa aku juga kekasih hatimu

tak abeh2 mamat nie melalak sesorg...ish3.....

selaen itu jugak, bwk2 la bincang yer dgn die psl hubungan korg. Jika korg telah
berusaha sedaya upaya(melebihi usaha time nk jwb spm dlu) tp die tetap tidak boleh mengawal rasa cemburunya, ni langkah terakhir n yg ke akhirnya,kaunseling mungkin jln terakhir atau jln mati untuk menyelamatkan hubungan korg.
p/s: mtk je bantuan jabatan kaunseling kat u korg.hahaha.....

Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia peluk tubuh indahmu
Didepan teman-temanku
Makan hati jadinya cantik
Aku cemburu .....

aih,dah bg tips pn dok cemburu2 lagi...nk kna sepak jgk mamat neh.

'sedangkan lidah lagi tergigit' nie ugkapan yg sll kite dengar...so,nasihat ak,kalo si die nie memg cemburu n xreti bahase,korg jadikan atau gunekan kelemahan si die tu sbg alat korg utk memperbaiki sikap atau mengkoreksi (ak pn xtaw pe mksd nh)
diri korg terhadap sikap yang selama ini die amalkan.
p/s: slagi die xamal ilmu hitam dah ler.....

org tua2 kate cinta biarlah ikhlas dan cemburu biarlah bertempat. Kata org tua2 lg, ‘tanpa cemburu cinta terasa hampa’.
p/s: pandai betol org tua berkata2...hahaha...

ha,kalo td ak da bg tips,skrg nk bg tande2 plk....

1. Die kol korg byk kali sehari n mrh korg bila korg xde atau xangkat.

p/s: kalo ak,angkt kaki je tros...cr org len.hahaha...

2. mse korg sebok ni la die dok kol n mskol korg n dok desak2 nk ckp ngn korg.

p/s: alahai....parah2.....

3. Die dgn selamber badaknye tudoh korg kua ngn laki/pmpn len.

p/s: kua je ngn ak...abes cte...wahaha

4. Die melantik dirinye scara xrasmi jd spy korg. die bkn kije utk korg tp saje cube nk cr kesalahan korg.(alahai,malangnye korg neh)

5. nie lg parah,siap nk ugot nk bunoh diri kalo korg tnggl die.die ingt die ade 7 nyawa ker....

6. Die nk korg dgn die jer n mrh kalo korg kua walaupn ngn kwn bek korg.(adeh,xphm betol la)

7. Die x suka pergi ke majlis atau event sbb tkt korg kna kebas....hahaha...ade ke org nk kt korg neh????

8. die sll dgn automatik n manual menyoal korg spt die nie sorg sarjen polis yg xbertauliah, spt korg telah melakukan jenayah yg beso dan besoo lg dan besooo lg.....

9. Die bermasam muka atau mencuka getah kn mukenye kalo korg bz je memanjang.

10. Die buat deeeee je ngn explaination korg yg pjg melebar tuh....

hahaha,byk idea la plk ak kalo bab2 cm neh....ish3...

hah,stkt nie dulu lah....nt kalo rajin,ak post byk2 lg...wahahaha.....

wasalam.....

Read more »

jgn biarkan hidup anda diselubungi MIMPI......

assalamualaikum....ha,ape kate ari ni kite cite sal mimpi lak.

"kamu sungguh cantik hari nie,berlipstik merah berbaju biru"
hahaha....kalo ade org mimpi smpai peringkat nie,nie tandanya BAHAYA!!! bg yg perempuan,hati2..jgn biarkn dirimu jd mangsa mimpi....

mase ak tgh taip2 post kali nie,lagu yassin nie terdengar2 kat tlinga ak....

Kisah yang luka

Mimpi gembira
Raja Nasyrij yang pemurah
Laila yang setia
Cintanya fana
Sang hujan mengundang nestapa
Oh...

oh,syadu nye mimpi die ek.... ak ade cite psl mimpi nk share ngn korg nie.mimpi ak nie kire dasyat la jgk...ak mimpikan seseorg yg ak sayang pergi meningalkan ak...

Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis
Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku

ops....mimpi tu bkn psl kekasih ak,tp psl org tua ku....
sedey beb,mase ak terjaga dr tidur,secara automatik n bukan manual,air mate ak nie mencurah2 turun dr ladang gandum....xdpt dibayangkan perasaan ak mase tu..dgn sebeberapa pantas ak ambik fon,time tu jugak ak kol mak ayah ak...ni ade sdikit dialog....
tut....tut....tut.....

mak : ellow assalamualaikum....hah ade ape kol nie ?(mak ak mcm marah2 sket)
aku: elo,waalaikumussalam....ape khabar mak?(buat2 sore ayu)
mak: sihat lah!taw tak kol bape skrg neh?
aku: kol bape?(buat2 sore manje lak)
mak: kol 4pg lah....stakat nk tnya tu je esk pn bole...
aku: ye xye jgk eh....k la....bye...

time tuh ak rase diri ak nie betol2 bangang....patut la mak ak marah,rupe2 kol kol 4....
tp xpe,point kat sni nk bgtaw ak ni sorg yg caring...cewah3,tp selepas je peristiwa mimpi tu,tiap2 hari selama seminggu ak kom mak ak..sampaikn mak ak,kalo dpt kol dr ak,dah xnk angkat dh...hahahha...
p/s: ade baiknye jgk kn mimpi tu.

bebalik pasal topik kite, korang msti penah mimpi yg pelik2,dasyat2,ngeri2 dan sebagainyekn....

dan kite seringkali tertanya2 ape la mksd mimpi kite tu...mimpi tu sering menghantui kite atau yg sebenarnya kite yg jd hantu dlm mimpi tu....

Jangan Ya Laila
Jangan terpedaya
Apa yang kau lihat semuanya dusta
Dusta yang fana pada Ya Laila
Cinta yang fana tiada pengubat
Jiwa mu yang lara

ha,korg sume jgn mudah terpedaya dgn mainan mimpi nie.mimpi2 ni sbnrnya mainan tidur...
tambah2 lg kalo korang mimpi kn benda2 yg buruk..
lagi2 kalo kite tido tu tido mampos,xbace doa dan sebagainya.
sebanarnya ada hadis pasal mimpi2 nie...ak bru jumpe kat tenet, untk panduan kite semua...

antara hadis2 yg ak jumpa:

"Mimpi yang baik itu adalah dari Allah dan mimpi yang buruk itu adalah dari gangguan syaitan"

oleh itu,kalo korg mimpikan benda yg baik,ringan2 kn la tangan memohon doa spy kite mendapat kebaikan mcm dlm mimpi itu,n kalo kite mimpi yg buruk2,maka minta la perlindungan drp Allah dr keburukan mimpi itu. cewah,mcm ustaz la plk ak neh...hahaha

hadis yg lainnya:
“Apabila melihat salah seorang di antara kamu mimpi yang dibencinya maka hendaklah dia meludah tiga kali ke kiri. Mohonlah perlindungan kepada Allah daripada syaitan tiga kali dan berpalinglah dari lambungnya yang di atasnya.”
(Riwayat Muslim).

hadis yg seterusnya:
“Jika seorang di antara kamu bermimpi yang menyukakan, ia adalah daripada Allah. Sebab itu pujilah Allah kerana mimpi tersebut dan bolehlah diceritakan kepada orang lain. Jika sebaliknya (mimpi yang dibenci), ia adalah daripada syaitan. Mohonlah perlindungan kepada Allah dan janganlah diceritakan kepada seseorang pun kecuali mimpi tersebut tidak mmendatangkan bahaya kepada kamu.”
(Hadith diriwayatkan oleh al-Bukhari daripada Abi Sa’id)

Rasulullah melarang kite menceritakan mimpi buruk kite ni ada sebabnya.sebab yg terutamanya nk mengelakkan dr ade makhluk allah yg lain nie mentafsir mimpi kite dgn seganaz-ganaznya sehingga jiwa kite xtenteram dan ketakutan.
sebab lain pulak yg plg BAHAYANYA digeruni kite mempercayai mimpi yg sememangnye karut n marut,lagi satu sebab, takut mimpi buruk kite tu dijadikan modal oleh musuh2 kite utk menjatuhkan kite dan secara automatis nye mengaibkan kite....kesian pade yg dah kena mcm tu....
ha,kan da kate,mimpi ni mainan tidur..

kalo kite rase takut2 lg dgn mimpi kite,elok la perbanyakkn sedekah..sebab rasulullah pernah bersabda, bersedekah dpt menolak bala.
p/s: sedekah banyak2 kat ak ek.....bole tambah kete lg satu.....

(sumber rujukan: www.jakim.gov.my)
Read more »

Tuesday, March 2, 2010

8 Tips nak tau jika ada lelaki minat kat anda?

hai...ops...assalamualaikum....
kali ni ak da mls nk post bende2 psl politic neh...ape kate kite discuss psl relationship plk.(tuko angin pe slh nyo hai jang).
ak ade bende bek nk kongsi kt korg.tetambah kt pempn la...yela,kdg2 kte suke kt org,tp dok tunggu2 die kate suke kt kte,ye tak. hah,nilah die tip yg bole bantu korg.

bende yg plg n teramat penting nye,
1.Melalui ‘eye-contact’-
Jika die merenung tepat kat mate korang n bkn kt mate ak, nie menunjukkan yang die suka dengan korg. Tapi jika berdepan dengan jejaka yang pemalu(mcm ak la kot). die akan cepat2 alihkan pandangannya dari merenung mata korg sbb die takut yang korg akan tau yang die sukakan korg!

2.Perhati kelakuannya
– Jika die nampak seperti nervous, semput mcm nk mampos, gelisah ker, ini mungkin tanda-tanda yang die sukakan korg! (atau mgkn gak die ada penyakit asma :-p..huhu) Die juga mungkin akan banyak bercakap tentang dirinye sendiri atau merepek pasal bende-bende yang tak masuk akal. Gelabah la tu kot…:-) (hahaha...kantoi)

3.Jika dia tunjuk minat pada perkara yang anda suka – cthla, jika die tahu yang korg suka tengok cite2 ‘cintan-cintun’, mungkin die akan suggestkan beberapa cite romantic untuk ditonton bersama-sama. Wah…romantik la pulak! (blh tahan gak mamat neh)

4.Perhati gerak-gerinya bila bersembang dengan gadis lain – biasanya lelaki yang minat kat korg akan flirt dengan gurl lain dengan harapan korg akan perasan kewujudannya. Selain tu, die nak buat korg jeles sebenarnya…(ha,jgn gado suda)

5.Suka mengusik atau menyakat – (tknk ni plg ak suke)die suka mengusik korg? Nie mungkin kerana die ada hati kat korg! Usik-mengusik nie sebenarnya satu helah untuk menarik perhatian korg pada dirinya! So, next time jika korg marah sebab kena usik, pikir-pikirlah semula, ok!

6.Bercakap lembut dengan korg – kalau sorang lelaki nie minat kat korg, die akan bercakap dengan lebih lembut kat korg. Tapi, kalau dengan orang lain, dia akan bercakap seperti biasa. Biasala nie…sebab die nak tunjukkan dirinya yang sensitive gitu!

7.Melalui layanan - Kalau die betul-betul sukakan korg, die akan sentiasa melayan korg dengan baik, lembut dan sopan. Nie baru gentlemen namanya… :-) (mcm ak gak,hua3)

8.Jika mukanya merah padam – Jika korg tengah bercakap dengan die dan perasan yang mukanya telah naik merah, besar kemungkinan yang die menaruh perasaan kat korg. Kalau muka die merah bila cakap dengan kite jer dan bukan dengan orang lain, maknanya dia mgkn sudah jatuh hati la tu… huhu… :-p (atau mgkn gak die teramat marah...hua3)

hah,aper tggu lg.....pikir la cepat spe yg ade simptom2 cm tu.....hehehehe
Read more »

Monday, March 1, 2010

dugaan....

taktik umno berjaya mengkucar kacirkan PKR dengan pelbagai isu yg direka dan dimainkan.Mereka menyerang PKR dari segenap sudut.Pemimpin2 PKR di serang peribadi dgn pelbagai kes rasuah dan sodomi hingga mereka tidak punya masa untuk menguruskan parti dan negeri yg dimenangi kerana terpaksa mempertahankan diri. Dan dalam masa yg sama rakyat umumnya ...dan ahli2 PKR diserang minda mereka dgn isu2 sensitif seperti perkauman dan agama.Media2 masa seperti biasa memainkan peranan utama untuk menyampaikan mesej2 putar belit untuk mengelirukan rakyat dgn memaparkan seolah2 umno adalah juara dalam segala hal.Rakyat yg memang sedia bengong dan dibengongkan terpedaya dgn mainan ini.

Setakat ini hanya PAS yg nampak tenang walaupun pelbagai serangan dan cubaan jahat dilakukan untuk merosakkan imej PAS. Alhamdulillah belum ada ahli PAS yg melompat setakat ini. Tapi harus diingat UMNO/BN tidak akan berhenti dgn agenda jahat mereka.

p/s: kne gune mate hati neh....
Read more »

jumpa di mahkamah....

Kota bharu, 1Mac- harakah melaporkan bahawa dun Kelantan bersedia untuk membawa isu royalti minyak ke mahkamah.
(haha- jumpe baulu2 sekalian kt sne yerk). berita selanjutnya,sila layari http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=25243:dun-kelantan-setuju-isu-royalti-ke-mahkamah&catid=41:utama-muka-depan&Itemid=125

p/s: lawan tetap lawan....
Read more »

lompat si katak lompat....

pada sesiape yg update pasal isu politik masa kini semistinya tahu tentang kejadian bekas ketua timbalan menteri pulau pinang yg melompat parti. bagi ak,lompat melompat ni sudah lama belaku.msg2 ada motif sendiri.kononnya sbb perjuang kan bangsa dan agama,alahai kesian pd si baulu2 yg percaya pd cerita mcm tuh.bg ak,ade sbb lain yg trsendiri.hasil kajian ak(perh,bole blah gak ak nih) semuanya ada motif sendiri.drp pembacaan n penelitian yg detail(hahaha) ak dapati si luncai ni rupenye xmampu nk baya 2kete mewah dier..(nasihat:pakai viva dah ler). so,si luncai ni pon minta jasa bek pkr utk byr hutang kete, 15ribu sebulan.( korang nk ke tanggung biawak idop)sbb xdpt byr pd die,make dgn bangganya dia klua parti dgn alasan pkr xlg berada di landasan sebenar dan mnyrtai UMNO.(msti korg blh taw kn np die msk UMNO).bg ak,elokla die buat cm tuh,baik pergi sblm kna halau kn,kn,kn....alkesah sbb si luncai ni ltk jawatan sbg ketua timb. menteri, sbb die kna siasat kat SPRM sbb prestasi sbg wakil rakyat xmemuaskan.(kesian org2 penanti,menanti permata xberkilau)....

ramai betol adun pkr lompat parti kn...ape kate tukar jer Parti Keadilan Rakyat jd Parti Katak Ramai..
P/s: PKR ni parti mesra UMNO....adatlah tu.....
Read more »

jangan mudah percaya dgn email forward.....

Segala berita yang dapat dari email terus forward-forward..forward!!! tanpa check dan fikir entah betul ke tidak.. Forward-forward..forward!!! sampai jadi mayat...!!

Orang macam gini yang tak selidik dahulu semua berita dan PERCAYA sajer…adalah berada dalam bahaya, sebab bila nak mati kelak setan akan datang dan menyamar jadi orang alim/ustaz/ ulamak yg korang sanjung…dan cakap kat korang bahawa ugama islam tu salah, Nabi penipu dan sebagainya.. masa tu tentu korang rasa nak forward bukan?

Dan korang akan mati dalam keadaan kempunan tak sempat nak forward berita tu..yang membuatkan korang terkeluar dari islam, ..oh..

Ini banyak berlaku kerana la ni setan baru buat usaha 10% dan korang dah percaya dengan semua berita yang karut marut 100%..masa nak mati kelak, setan akan buat usaha 90% untuk murtadkan korang, setan akan menjelma jadi arwah nenek korang atau mak bapak korang atau siapa sajer yang korang akan percaya.. dan cakap.. matilah dalam ugama yahudi, itulah ugama yang membawa kau masuk shurga!!! kalau iman korang kuat jer yg boleh menafikan 'email' setan tu...

Nak forwad? Boleh ni alamatnya…www. Neraka.jahanam.forever.com…isk..isk…!!!
Read more »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Powered by Blogger