VVIP bB

Wednesday, July 14, 2010

lame tol bercuti...

hai blogger-bloger sumer....


dah lamer sgt xupdate aku nye blog kan...dekat 4 bulan rasenyer...http://www.smileycodes.info dalam mase 4 bulan nie macam-macam suka duka yang telah aku lalui....ade hepi,ade sedey...tapi sumer tu kan lumrah kite dalam kehidupan, yang penting sekarang nie kiter kena terus look forward....meh aku cite secara kronologinya...






mase aku balik cuti hari tu, dalam 3minggu ke lebih camtuh la, kete aku xcident..memang aku xpuas hati mase tuh, yerla, dah terang-terang bukan aku yang salah...mane taknye, kete aku mase tuh elok-elok jer parking,tetibe boom...lori mabok g langgar...alahai..tu la org kate takdir kan....pening pale la jugak mase tuh, tensyen pn ade gak...duet kering,ayah lak marah-marah....http://www.smileycodes.info

k la tutp psl citer tuh...ni ade cite hepi lak......

dalam mase keter aku ngah repair tuh, tetibe kami sekeluarga dapat biter yg cukup mengembirakan...http://www.smileycodes.info iaitu kelahiran anak sedara aku yg ke-7... hehe...bkn men hepi lagi kiteorang sekeluarga... name die wan harith daniel...cumil sgt..cm muke aku pn ader.

sebut pasal daniel nie, tetibe aku teringat kat sorang blogger neh...hati tupai...dulu die ada wat post pasal kenape ramai sgt org letak name anak daniel...aku mase tuh pn setuju sgt la ngn post die tuh......haha...dalam mase yang same gak, dapat lak biter yg isteri abang aku yg ke-3 tu mengandung....wawah3....pesta beby la aku thn nie...hahaha... orang kater stiap benda yang terjadi tu ada hikmah nye kan,dalam kesedihan,ada kegembiraan....tapi ape yang yang penting terus pandang kehadapan.... http://www.smileycodes.info

sebut pasal pandang kehadapan neh, tetibe jer rase nak share kt korang sume planing aku untuk semester nie...jd sorang student ni yang bergantung sepenuhnye kat duet ptptn nie memg xsyok....so, aku dengan sorang blogger neh, kalau sebut ntah korang kenal ke tak...tapi buat mase sekarang neh dia la rumate aku n die lah classmate aku...hehehe...kalau korang nk kenal die,ringan-ringan la tangan tuh klik kat blog kanta khayalan......sebut pasal planning kite orang neh, kite orang sebenarnya berhajat nak wat bissnes...hehe...nk kate tahap keseriusan kite orang nie bole dikatekan teramat la serius...http://www.smileycodes.info

untuk permulaan nie, aku amat perlukan pandangan ker,pengalaman ker,mane tahu ade di kalangan korang pernah menceburi bidang neh....kalau ade, share lah..maklom la aku nie bdk bru belajar...potensi bisnes lungkup tu byak la jugak...hehe... Insya-Allah kiter orang xkan mudah melatah, n terus berusaha...eh, lupa lak nak kenalkn ape bisnes yg kiteorang nk buat...

buat permulaan nie, kiteorang ingat nk jual tudung la...hehehe...ade org tanye, np minat sgt neh jual brg perempuan...aku rase la kan, kuasa membeli nie terletak kat kaum hawa....hehe....pastuh kan, kiterorg ingt nk wat jualan kat bazar ramadhan nnti...hehe...doa2 kan la yer supaya sumernya berjalan lancar.... insyaallah, aku akan cube uploadkan contoh-contoh tudung tu kat sini..ne taw kan,tetibe jer korang berminat.,.hahaha....nnti ley la kontek2...hehehe....

tapi buat mase nie sumenya masih lagi dalam perancangan...utk jualan tudung,kiteorg masih lagi dalam peringkat berunding dgn pengedar tudung...Insya-Allah, sumernye akan berjalan lancar...hehe....kite hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan....

k la, sampai sni dulu,nanti ade paper cite lagi,aku akn cube share ngn korang...http://www.smileycodes.info

3 comments:

Tupai Karan said...

mana 4 bulan.. 2bulan ja kot menghilang.. hehe welkam back my pren...

berita sedih : sian kat hg n keta hg, xpa lah, anggap ada hikmahnya.. slamat keta parking, kalu hg yg dalam keta? tak terancam nyawa ka tuh..

berita hepi : haha welkam another Daniel.. selamat mengumpul anak sedara..

berita bisnes : weh baguih tu, aku harap hgpa berdua berjaya.. rare tuh owang laki juai brg pempuan.. ada tarikan kat situ.. haks

masturah idrus said...

takde diskaun ke tudung tuh untuk ex classmate??? hehe

belia bangkit said...

hati tupai: wawah...cam pembaca brite la plk...anyway thanxs sbb support aku untuk wat bisness neh..hahaha...nt dpt untung,bley la pass kt hang sehelai dua...hahaha...
pasal bisnes tudung tuh,kite org dah berjaya deal dgn pembekal tudung tuh...kalo xde aral yg melintang,insya Allah bisness da bley start berjalan seminggu dua lg...hehehe...

mas: diskaun??rase cam nak demam jer bile sebut pasal diskaun neh...hahaha...tp xpe,disebabkan classmate,aku akn cube bagi dgn harga yg terendah...hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Powered by Blogger