VVIP bB

Wednesday, May 5, 2010

wasiat ooo wasiat....

aku pikir da malas da nk update blog time cuti2 cam niey...tp di sebabkan aku tetibe dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat, Yang Berhikmat (YB) Min, so terpaksa la menulis sket,xtls nt, kecik ati plk..ye x?...hahaha...

meh aku cite sinopsis en min kite neh... die neh seorang yg tua bangka (pd cik2 dara tuh, ati2,tua2 pun berminyak lg..hahaha).... alkisah nya cam nih...satu hari tuh (td je pun) aku pecah masuk die punye rumah... tetibe trkejut besau jugak lah aku, bukannya ada harta, tapi lembu sekor nih... kalo comel cm helo kity ok gak,nie muka pn cam tuannya gak,dok terbaring atas sofa tgk tivi...ekekeke...aku pon pelik la, np lembu nyer ade atas sofa, tp tuannya plk ade kat bawah....


dgn curiosity yg tinggi dan menebal dalam diri neh, aku pun bertanya lah kat empunya rumah..."lembu sapo neh?bakpo tok tambat?"tanya aku dalam bahasa Qlate...die pon menjawab "ni la wasiat untuk hang. hang sorang jer belom ambik lagi...depa pnya bahagian sume dah ambik.." jawabnya dalam bahasa utara...

bertapa hepinya hatiku, niat nk pecah rumah jer, tapi lembu yang dapat... tapi nak lembu ni ada syarat2 dan peraturannya,kata en min yg tua tuh....dah tua2 pn tp xnyanyok2 lg eh..ingt jer psl syarat2 tuh....syarat2 nya senang jer...cume jawab soklan die jer... antara soklan die ialah.....jeng,jeng,jeng..............



<1> Thank & link the person that gave you the cow
mulanya aku nak berterima kasih kat min sbb bagi aku lembu nih...wat sup gear box pn sodap....kalo boleh pasnih bg la binatang lain lak...unta ker,kanggaru ke,dinasor ker....bg diri ko sdri ker...(tp aku xnk)...nana nk kot...kan nana???

<2> Bagi balik wasiat ni kat 7 blogger yg paling active atau 7 yg paling tak active
alahai,banyak la plk die mintak...sket2 dah lar...hehehe...disebabkan ia telah dijatuhkan atas bahu jembalang patik (betul ke x ayat tuh) patik dengan ini mengumumkan pemenang2 wasiat untuk kali ini....

1. jerul (lamo bebenor die xupdate blog)
2. mashi lala (bukan kiki lala yer)
3. ju-erk (nama sebenar dalam i/c)
4. yayah (ni puteri limau lebam)
5. wanie (ni senator negara kurea)
6. min (aku tag ko balik...kakkaka)
7. min (aku tag ko lagi..hahhaha)

<3> Bagitau dorang yg dorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat
nnti2 la g taw eh...dah tengah malam neh...takot nk pecah masuk umah orang lagi....nt xpasal2 dapat menda lagi...ekekeke.....

<4> Cerita 3 perkara@apa yg anda selalu buat sambil tengok tv
hahahha...bukan stakat tgk tv,tgk menda lain pn aku tetap buat menda nih...'SMS' dan 'SMS' dan 'SMS' lagik ... bukan stakat ngn awek jer,ngn mak aku yg dok sebelah pn aku sms lg taw...

<5> Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
makanan pelik???xde lagi yg pelik rasanya...tapi orang pelik, banyak dah aku jumpa....

<6> Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
sebok la plak nk tanya fb orang...ish, ada dalam 399... mencari kawan yg ke-400...

<7> Feveret soalan ni, camne korang berjumpa spouse or pakwe/makwe korang? Kat mana?
sebok jer nk taw eh...hahaha...aku kenal ngn dia dlm oovoo (ala2 ym gitu)...tak taw la plk blh tersangkut plk...ekekkeke....


dah lah,sampai sini jer eh...nt kalo nk tag aku lg, tag jer kat lembu idop,blh sembelih wat kari.....



5 comments:

masturah idrus said...

hahahaa.... i coming....

belia bangkit said...

hahahha....balas3....penat aku tag ko

KiKo Berdendang said...

susah betol nak bagi komen.....pelayan ni muncul kejap hilang lama..huhuu

najwa said...

lol..bpe lme nyer post ak bru bce da..
bakpo lak nme ic ak ju-erk??
kah3..

belia bangkit said...

hahaha...da bekurun da post ni, br ko bace...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Powered by Blogger