VVIP bB

Thursday, August 26, 2010

ayang Vs abang

assalamualaikum dan pekabo sumer...http://www.smileycodes.info

da lame rasanya baulu xupdate baulu punye blog...xder idea + busy sket...baulu ade terbaca sket kat sorang blogger nih...die kate, "kalo da xde idea sgt nak update blog, ko copy paste jer sume e-mail ko tu"...ha,http://www.smileycodes.info tetibe jer baulu rase terpengaruh dengan kate-kate die tuh...hahaha

baulu dapat e-mail nie da lame rase nye, tapi baru sekarang rase nak share dengan korang sume...lagi pun, baulu bkn sll sgt pn dapat 4wd email nie...hehehe...lawak la jugak cite die,cume panjang siket jer.korang yang mane suke sgt men2 fwd email ni bole la email kat baulu skli ea...bole la baulu paste je kat blog ni...hehehe...bace ea sumer....
............................................................................................................................................

memula skali ayang anto kat abang.

Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke
kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa
anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah
diri abang dan kereta abang baik-baik.... cuma ada perkara yang ingin
ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah
100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari
ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang
beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta
abang lebih dari ayang, http://www.smileycodes.info nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang
letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari
harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak
berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli
kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga
maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa
abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak
mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping
jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak
macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang
jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??http://www.smileycodes.info

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek
depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe..
jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama
sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR
http://www.smileycodes.info

Love,
ayang

ni abang lak bagi....

Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham
keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang
suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan
sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam
mana nak wat keja umah...http://www.smileycodes.info

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja
lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang
gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza
yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg
apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak
piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu
mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat
dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.... tulah abang
suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn
sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk
ayang..
Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran
masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank
nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..

sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak
ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang
lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening
ayang tu gi cukur wat per... wlau pun abang selalu cukur janggut abang
tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...pasal morning kis tu,
ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang...
abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati
abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang
izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada
gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu
tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan .....bukan apa
takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh
masuk hspital. abang kene tanduk xpe..http://www.smileycodes.info

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni..
nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak
lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2..
jgn sampai jatuh longkang lagi... hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu
tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah
laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang
ketawa...http://www.smileycodes.infohahahhahahaha.....................................

3 comments:

najwa said...

hahaha..menarik..sgt2 klakar..

nurzamfaiz said...

hahaha..
lawak gler :D

nice

masturah idrus said...

malu la si ayang tuh... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Powered by Blogger